Desert pere in vin alb

de cristina1985 in Sirop / Compot, 20 Dec 2021 | 2139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pere (750 g)
  • 2 batoane mici de scortisoara
  • 160 g zahar
  • 1/2 pliculet zahar vanilinat
  • 300 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • coaja lamaie
  • Pentru ornat (optional):
  • 1 ciocolata amaruie
  • 10 lg lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere in vin alb:

      Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun perele.

      Perele se curata de coaja si se taie in jumatati. Se scoate cotorul cu grija, pentru a nu strica forma lor. 

      Se pregateste un cerc din hartie de copt,care se pune deasupra perelor din oala,in loc de capac. Se fierb 35 de minute,apoi se scot si se mai lasa siropul sa fiarba 12 minute. In cazul in care perele nu sunt facute,le puteti fierbe mai mult,dar nu mai fierbeti siropul.

     Se scot perele si se strecoara siropul. Apoi puneti perele din nou in oala. Se pot servi asa, sau cu ciocolata.Eu prefer cu sirop.

    Sos ciocolata: se pun pe baie de aburi ciocolata si laptele si se amesteca. Dupa ce s-a topit ciocolata, se pot orna perele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere in vin alb" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu pere